"חייב איניש" 2022 בקולם של מגילת בודפסט

מסורת חודשית: עוד יצירה מוזיקלית, החמישית בסדרת קפיצת הדרך, יוצאת לאור בראש חודש אדר ב' וממשיכה את הרעיון המהפכני, בע"ה: בכל ראש חודש מופץ שיר נוסף בסדרה. 

השירים שיצאו עד כה במיזם "דדא ביה 2022" של יוסי גרין ואברהם פריד, "יש אמונה 2022" ששר עמית ליסטוונד, "יהודי פשוט 2022" של ליפא שמעלצר, "דאגה מניין" של MBD

החודש אנו מקפיצים שיר מיוחד "חייב איניש", שהיה חלק מקלטת להיט שיצאה לפורים אי שם בתש"ן "מגילת בודפסט" שמה. הקלטת כולה היא פרי לחניו ובהפקתו של רבי חיים בנט והיתה חלק מילדותינו בכל פורים ופורים. עד היום יודעים כל בני אותו דור, לשיר, לזמזם ולחקות את הקולות ההונגריים ההומוריסטיים שליוו את אותה קלטת מופת. כן, גם הפעם מדובר בלהיט נוסטלגי שניצב על מדף שירי נכסי הצאן ברזל היהודיים של כל הזמנים.

מיזם "קפיצת הדרך" בוחר קלאסיקה שראויה ללבוש מוזיקלי אלקטרוני עכשווי ומעודכן, "שולף" באמצעות טכנולוגיה חדשנית את קולו של מבצע השיר המקורי, בונה מחדש את השיר והעיבוד – ומגיש לשומעים יצירה חדשה בה מככב קולו המקורי של הזמר. לפיכך, 'קפיצת הדרך' שעושה השיר החדש מאז נוצר לפני שנים רבות, ועד לצליל וסגנון עכשווי – הופך אותו לשיר תוסס ומעודכן, מתוך כבוד גדול לעיבוד המקורי, בלי להרוס אותו, או חלילה, להורידו ברמה. לטרק הנוכחי מצורפת גרסת 'אקסטנד' לתקליטנים ולתקליטנים ברוחם שתוכל לככב בכל מסיבות הפורים.

על המיזם חתומים יוחנן בלייך, מעבד מוזיקלי מוכשר, איש התקשורת ומגיש המצעד קובי סלע ואיש המיתוג והאסטרטגיה העיצובית אייל גור שעיצב את השפה הגרפית של המיזם כולו. עד כה הוכנו במעבדת 'קפיצת הדרך' 10 שירים, ושירים נוספים נמצאים בעבודה.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←