סנסציה: אזלו הכרטיסים למופע החורף של פריד

זוכרים שפרסמנו פה ידיעה בלעדית על המופע המשותף של אברהם פריד ודודו פישר בהיכל התרבות בעוד כשלושה חודשים? ובכן, מסתבר כי עוד לפני שהספיקו מארגני המופע להנפיק מודעות רשמיות, כבר אזל מלאי הכרטיסים למופע. מה שבטוח, מדובר בתקדים ראשוני בסצנת ההופעות של המוזיקה היהודית בישראל.

בחברת ההפקות של המופע היו נשמעים אתמול מרוצים מאוד. "עוד לפני שבכלל התחלנו להתארגן עם המופע מבחינה לוגיסטית התברר לנו שכל הכרטיסים אזלו" כך מספר לנו גורם ממשרד 'במה כהלכה' המייצגים את פריד בישראל. "רק סגרנו רשמית עם פריד ופישר וכן את המיקום [היכל התרבות] ולאחר כמה שבועות כבר לא היה צורך לפרסם את המופע. אפשר לומר שעשינו היסטוריה".

אין ספק שמדובר בסנסציה אמיתית, וגם זקני עולם המוזיקה החסידית לא זוכרים מקרה דומה. יש לציין שהמפיקים עשו בחכמה, כשהם מפרסמים את ההופעות האחרונות של אברהם פריד בסולטן וכך גם את שוואקי בקיסריה, לקהל היעד הדת"ל בלבד, ומונעים חיכוך כלשהו עם גורמים קיצוניים המנסים לטרפד כל בדל תרבותי יהודי.

אברהם פריד בבריכת הסולטן - צילום: ברוך עזאגווי

אברהם פריד sold out / צילום: ברוך עזאגווי

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

לכבוד ל"ג: קובי ברומר בסינגל חדש "בקודש הקדשים"

קובי ברומר מסמן טריטוריה חדשה, ומשיק סינגל ראשון מתוך אלבום חסידי שבדרך. "בקודש הקדשים" סינגל לוהט לכבוד ל"ג בעומר, אותו הלחין עם אלי קליין. העיבוד וההפקה המוזיקלית של אלי קליין ואיצי ברי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"בעת נעילת שער" בנצי שטיין מארח את גדולי הזמר

כשאווירת חג שוררת באוויר, ומאידך תחושת געגוע עז למירון, מגיש בנצי שטיין מחרוזת מרגשת ומלאת כיסופים לרבי שמעון בר יוחאי, ולציון הקדוש במירון "בעת נעילת שער".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומי סאמעט חוזר בסינגל מלהיב: "אני יהודי"

סאמעט החליט להוציא את השיר בל"ג בעומר, לכבודו של התנא האלוקי, רבי שמעון בר יוחאי, כשהוא מצרף את המילים שכתב יחד עם חיים גוטנטג, ללחן חסידי מבית חסידות קרלין.

להאזנה ←